BBQ reviews

Barbecue reviews, soms zijn ze nodig ook om jezelf objectief te laten beoordelen. Zo hebben wij dat ook laten doen.

Overtuigd van het feit dat we een perfecte grillring bbq, plancha barbecue of grillring barbeque hebben ontworpen en gemaakt ging ik naar Rinus Poot, BBQ brommer. Natuurlijk had ik eerder al telefonisch contact met Rinus gehad en hem ervan moeten overtuigen dat hij de Welded Barrel 800 echt eens moest proberen omdat deze wel goed brand en nagenoeg niet rookt.

Rinus was erg sceptisch omdat voorheen al een plancha bbq had geprobeerd en deze al binnen redelijk korte tijd had terug laten halen. Dat was een echte ‘rookkanon’ zoals Rinus dat heel subtiel kan zeggen.

Inmiddels heeft Rinus na deze barbecue review al verschillende andere bbq accessoires van ons in gebruik en doe hij er zijn ding mee.

Zijn bevindingen van onze BBQ’s en bbq accessoires kun je hieronder bekijken.

Barbecue review en video’s door BBQ Brommer – Rinus Poot

Barbecue review. De eerste indruk van de welded vuurschaal bbq. Mijn ervaring met grillringen is vanuit het verleden niet zo positief. Zo merkte ik bij andere toestellen dat ze nogal veel roken. Dus dat nemen we onder de loep. en we maken voor de lunch een lekkere bavette.

Bron: Youtube BBQ brommer 26 juni 2022

Deze beef burger heb ik zelf gedraaid van Galloway snippers en het is een van mijn beste hamburgers die ik gemaakt heb maar dat komt ook door de burgersaus die ik maakte en de gefrituurde uienringen in bierbeslag. deze combinatie is mijn inziens perfect.

 

Bron: Youtube BBQ brommer 30 oktober 2022

Bron: Youtube BBQ brommer 22 januari 2023

Zelf houtskool maken uitgelegd door BBQ Brommer.

Bron: Youtube BBQ brommer 23 april 2023

barbecue reviews

BBQ review door BBQ helden – BBQ Barrel

Soms zoek je het oergevoel in barbecue en dan wil je gewoon barbecueën zoals het hoort. Op hout boven open vuur. Wij kregen de Welded BBQ Barrel 800 in de achtertuin om mee te stoeien en daar hebben we heerlijke Koreaanse tortilla’s op gemaakt.

Dit is de Welded BBQ Barrel 800. Het kleine broertje van de BBQ barrel 1000. De 800 staat voor de diameter van de vuurschaal. Deze variant is groot genoeg voor elke achtertuin en wordt compleet geleverd met wokring, bakplaat, grillrooster, handvatten, stookrooster en afdekplaat. De barbecue is gemaakt van cortenstaal en is nog niet verroest als hij geleverd wordt. Maar uiteindelijk is hij net zo mooi als deze. Naast de vuurschaal staat de BBQ bijzettafel in dezelfde stijl met een dik houten werkblad en net als de BBQ barrel 4 wieltjes.

We zijn heel blij met de stevige wieltjes want de BBQ Barrel is door de kwaliteit behoorlijk zwaar. We hoeven deze barbecue ook niet altijd midden in de tuin te hebben. Natuurlijk is hij hartstikke mooi maar die ruimte hebben we gewoon niet. We trekken hem gewoon op z’n plek als we een barbecuefeestje hebben en rollen hem weer terug als we klaar zijn.

We hebben verschillende zones gecreëerd door de brandende blokken hout aan één kant iets onder de vuurschaal te schuiven. Zo kan je ervoor zorgen dat de plaat aan die kant gloepend heet is en de andere kant minder heet zodat je daar zonder problemen groentes kunt grillen.

De vuurschaal is hangend geplaatst in de barbecue. Mocht de vuurschaal per ongeluk niet waterpas staan dan hoef je niet bang te zijn dat er vet op je straatje valt. Dat loopt namelijk de vuurschaal in.

De Welded BBQ barrel is uniek door de verstelbare luchttoevoer. Het is niet dat je nu meteen low and slow kunt roken met deze barbecue maar bij het opstarten is het wel heel handig dat je voor meer zuurstof kunt zorgen om de boel op gang te brengen.

Het andere voordeel is dat de as via de luchttoevoer in de aslade valt en zo makkelijk afgevoerd kan worden. Dat is wel anders dan met andere vuurschaal barbecues waar je aan de gang moet met schepjes of speciale as stofzuigers.

Klik hier voor de uitgebreide barbecue review inclusief het recept Koreaanse tortilla’s

Bron: BBQ Helden

Klanten barbecue reviews

Meer informatie over een barbecue reviews

Zou je graag meer willen weten over de barbecue reviews of van de corten stalen barbecues of de Table 500? Of heb je een vraag over het productieproces, de materialen of het onderhoud? Lees dan de veelgestelde vragen of neem contact met ons op. Wij beantwoorden met veel enthousiasme al je vragen.