BBQ producten van Welded, hoe, wat en waarom?

BBQ producten van Welded zijn vaak anders. Onze WELDED corten stalen barbecues zijn er voor mannen die zich van jongens onderscheiden. Wil je graag een kooktoestel dat standaard van alle gemakken is voorzien en dat er ook nog eens indrukwekkend uitziet? De WELDED barbecue is een ware eyecatcher die de basis is voor ontelbaar veel onvergetelijke avonden. Om deze reden is het een prachtige toevoeging voor de tuin en het toffe is, dat iedere barbecue handgemaakt is. Hierdoor is jouw vuurschaal BBQ 100% authentiek.

Wil jij graag een BBQ met roestkleur? Bekijk de Barrel 800, de Barrel 1000, Drum 800 en de Drum 1000.

Over het ontwerp van de barbecues is uiterst zorgvuldig nagedacht. Zo is er een extra luchttoevoer ingebouwd waardoor rookvorming wordt geminimaliseerd en is het kooktoestel eenvoudig te reinigen zonder zelf vies te worden. De BBQ veilig en snel – zonder de hulp van anderen – verplaatsen? Dankzij de wielen is die klus zo geklaard. Wil je nog meer uitleg over WELDED, neem dan gerust contact met ons op.

BBQ producten van WELDED, zo worden ze gemaakt

Iedere barbecue van Welded maar ook al onze andere BBQ producten wordt in onze werkplaats volledig met de hand gemaakt. Onze producten zijn door onszelf ontworpen en in CAD uitgetekend. Deze CAD-tekeningen zijn de basis voor het lasersnijwerk. Alle corten stalen onderdelen worden bij ons in de regio met een laser gesneden en gewalst of gezet om tot juiste vormen te komen.

bbq producten welded

De losse onderdelen van onze bbq producten worden bij binnenkomst allemaal gecontroleerd en indien nodig nog door ons bewerkt. Zo worden bijvoorbeeld de wielsteunen voorzien van schroefdraad om de wielen te kunnen monteren. Hierna begint het samenstellen van het product. Na het lassen en monteren volgt er nog een handmatige nabewerking waarbij zichtbare lassen – waar nodig – gedeeltelijk worden weggeslepen en bijgewerkt. En ‘last but not least’ wordt ons RVS WELDED logoplaatje op het eindproduct gelast.

De vuurschaal barbecue wordt zonder roestlaag geleverd. Zodra de barbecue buiten wordt geplaatst, wordt het cortenstaal door de weersinvloeden aangetast. Dit zorgt ervoor dat de barbecue de roestige kleur krijgt.

Spuit – wanneer je dit proces wilt versnellen – de BBQ in met azijn of een zoutoplossing. Hierdoor zal het roestproces sneller op gang komen. De roest is een beschermlaag wat ervoor zorgt dat het corten staal niet doorroest. Corten staal is een oersterk materiaal dat ongekend lang meegaat.

Wil je meer uitleg over WELDED, neem dan gerust contact met ons op.

Het ontstaan van de WELDED BBQ

Van jongs af aan ben ik al bekend met metaalbewerking en ik vond het altijd prachtig. Nadat ik tientallen jaren als zelfstandige ondernemer actief ben geweest op het gebied van management, administratie en e-commerce besloot ik dat het tijd was om mijn hart achterna te gaan en te doen wat ik echt leuk vind. Het maken van tastbare, functionele, duurzame producten die ook nog eens een lust voor het oog zijn.

Tijdens een restaurantbezoek maakte ik voor het eerst kennis met een vuurschaal barbecue. Direct was ik verkocht, want wat een sociale en geweldige manier om te koken en van het buitenleven te genieten. Graag wilde ik ook een dergelijk kooktoestel hebben, dus ik startte mijn zoektocht naar het perfecte exemplaar.

De vuurschaal barbecue moest in mijn ogen – om er optimaal van te kunnen genieten – wel aan een aantal eisen voldoen. Zo moest deze gemakkelijk te verplaatsen zijn en eenvoudig kunnen worden schoongemaakt, zonder dat je hierbij vies wordt. Ook moest er genoeg luchttoevoer zijn, zodat de rookvorming beperkt blijft. Bij bijna alle vuurschaal barbecues ontstaat er tijdens het koken namelijk ontzettend veel rook. Al snel kwam ik erachter dat hetgeen dat ik wilde niet te koop was en het maakte hierbij niet uit of ik nu voor een dure of goedkope variant zou kiezen. En nog een groot minpunt: bij alle vuurschaal barbecues die ik tegenkwam moest ik dure accessoires – zoals een afdekplaat, wok- en grillring – erbij kopen om het kooktoestel compleet te maken. Dat is toch bizar?

Mijn missie was geboren! Ik besloot zelf geen barbecue te kopen, maar er zelf één te ontwerpen en maken.

Ik wilde een puur Nederlands, ambachtelijke bbq producten maken die moesten voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Gemakkelijk in zijn geheel te verplaatsen zonder hulp van anderen
  • Eenvoudig te reinigen waarbij het as verwijderd kan worden zonder vies te worden
  • Een kooktoestel waarbij rookvorming beperkt blijft – dit door middel van voldoende luchttoevoer
  • Een complete BBQ waarbij alle accessoires zijn inbegrepen; voor multifunctioneel gebruik en een lange levensduur
  • Onderscheidende vormgeving
  • Aantrekkelijk en eerlijk geprijsd
  • Accessoires alleen als ze echt iets toevoegen voor de klant

BBQ van topkwaliteit en helemaal compleet

De WELDED BARREL vuurschaal BBQ´s en de WELDED DRUM vuurschaal BBQ’s worden geleverd met alle accessoires voor een multifunctioneel gebruik en voor opslag.  Het is echt een top kooktoestel voor zowel de professional als voor de particulier.

De WELDED BBQ’s worden gemaakt van hoogwaardige materialen in onze eigen werkplaats. Naast de bouten, moeren en de zwenkwielen, die we overigens ook van Nederlandse partijen afnemen, kopen wij geen kant en klare onderdelen. Alles is ´tailor made´ voor WELDED.
Met de ronde vorm, de veelhoekige vuurschaal en alle standaard opties zijn onze vuurschaal barbecues onderscheidend.

Wanneer je een Barrel of Drum barbecue bij ons bestelt, komen we deze graag persoonlijk bij je brengen en opstellen. We zijn trots op onze bbq producten en komen dan ook graag vol enthousiasme meer vertellen over het gebruik ervan. Ook weten we op deze manier zeker dat jij het product op de juiste manier ontvangt. Schaf je een WELDED barbecue of bbq producten aan dan ontvang jij de allerhoogste kwaliteit voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Vuurschaal BBQ die het echt goed doet is het resultaat

Het is me gelukt! De WELDED Barrel vuurschaal BBQ’s waren het eerste resultaat en later is daar de Drum bijgekomen. Met veel liefde en passie worden de bbq producten in onze eigen werkplaats in Nederland op ambachtelijke wijze gemaakt. De WELDED Barrel en Drum zijn dankzij de 360 graden draaibare wielen met rem eenvoudig te verplaatsen en dat geeft je als gebruiker een ongekende meerwaarde. Zo kun je bijvoorbeeld rekening houden met de windrichting bij de opstelling van de BBQ op je terras. Door de uitneembare aslade is het leegmaken van de vuurschaal bovendien ontzettend gemakkelijk. Schuif de aslade eruit, kiep deze leeg en plaats het terug, zonder daarbij vies te worden. Dankzij de regelbare luchttoevoer onder de vuurschaal komt er voldoende lucht bij het vuur waardoor rookvorming wordt geminimaliseerd. Bij andere vuurschaal barbecues – met name die waarbij de bakplaat de vuurschaal afdekt – moet de lucht voor de verbranding via het centrale gat in het midden van de bakplaat komen; door de beperkte luchttoevoer kan er veel rookoverlast ontstaan. Bij de WELDED BBQ behoort dit probleem, dankzij de extra luchttoevoer onder de vuurschaal, definitief tot het verleden.

BBQ producten van Welded zijn ook altijd praktisch !

De corten stalen bbq van WELDED is zo ontzettend gemakkelijk in gebruik. Zo is het dankzij de wielen die eronder zitten gemakkelijk te verplaatsen en is het schoonmaken – onder andere door de uitneembare aslade – in een handomdraai gepiept. Vies worden doordat je de barbecue schoonmaakt, is definitief verleden tijd. Daarnaast is de vuurschaal BBQ van alle gemakken voorzien; een afdekplaat, handvatten*, houtopslag*, bakplaat, luchtklep, stookrooster, wokring en grillplaat zitten standaard inbegrepen. Zodra je de BBQ in gebruik neemt, merk je direct dat deze ontzettend gebruiksvriendelijk is. Doordat het vlees en de groenten op de bakplaat wordt gebraden, is de garing gelijkmatig.

Bij veel vuurschaal BBQ’s dien je allerlei onderdelen er los bij aan te schaffen. Bij de WELDED BBQ is dit niet het geval; alle onderdelen – zoals een bakplaat, stookrooster, afdekplaat, aslade, houtopslag, handvatten, luchtklep, wokring en grillring – zijn erbij inbegrepen, zodat jij kunt genieten van een volledig uitgeruste BBQ van de allerhoogste kwaliteit.

* niet op de Drum barbecues.

bbq producten

Meer informatie over onze BBQ producten

Zou je graag meer willen weten over de corten stalen bbq van WELDED? Neem dan even contact op. Wij vertellen je graag meer over deze roestige eyecathers.