Review BBQ Brommer – Rinus Poot

De eerste indruk van de welded vuurschaal bbq. Mijn ervaring met grillringen is niet zo positief. Zo merkte ik bij andere toestellen dat ze nogal veel roken. Dus dat nemen we onder de loep. en we maken voor de lunch een lekkere bavette.

Bron: Youtube BBQ brommer 26 juni 2022

Deze beef burger heb ik zelf gedraaid van Galloway snippers en het is een van mijn beste hamburgers die ik gemaakt heb maar dat komt ook door de burgersaus die ik maakte en de gefrituurde uienringen in bierbeslag. deze combinatie is mijn inziens perfect.

 

Bron: Youtube BBQ brommer 30 oktober 2022

Bron: Youtube BBQ brommer 22 januari 2023

Zelf houtskool maken uitgelegd door BBQ Brommer.

Bron: Youtube BBQ brommer 23 april 2023

Review BBQ helden – BBQ Barrel

Soms zoek je het oergevoel in barbecue en dan wil je gewoon barbecueën zoals het hoort. Op hout boven open vuur. Wij kregen de Welded BBQ Barrel 800 in de achtertuin om mee te stoeien en daar hebben we heerlijke Koreaanse tortilla’s op gemaakt.

Dit is de Welded BBQ Barrel 800. Het kleine broertje van de BBQ barrel 1000. De 800 staat voor de diameter van de vuurschaal. Deze variant is groot genoeg voor elke achtertuin en wordt compleet geleverd met wokring, bakplaat, grillrooster, handvatten, stookrooster en afdekplaat. De barbecue is gemaakt van cortenstaal en is nog niet verroest als hij geleverd wordt. Maar uiteindelijk is hij net zo mooi als deze. Naast de vuurschaal staat de BBQ bijzettafel in dezelfde stijl met een dik houten werkblad en net als de BBQ barrel 4 wieltjes.

We zijn heel blij met de stevige wieltjes want de BBQ Barrel is door de kwaliteit behoorlijk zwaar. We hoeven deze barbecue ook niet altijd midden in de tuin te hebben. Natuurlijk is hij hartstikke mooi maar die ruimte hebben we gewoon niet. We trekken hem gewoon op z’n plek als we een barbecuefeestje hebben en rollen hem weer terug als we klaar zijn.

We hebben verschillende zones gecreëerd door de brandende blokken hout aan één kant iets onder de vuurschaal te schuiven. Zo kan je ervoor zorgen dat de plaat aan die kant gloepend heet is en de andere kant minder heet zodat je daar zonder problemen groentes kunt grillen.

De vuurschaal is hangend geplaatst in de barbecue. Mocht de vuurschaal per ongeluk niet waterpas staan dan hoef je niet bang te zijn dat er vet op je straatje valt. Dat loopt namelijk de vuurschaal in.

De Welded BBQ barrel is uniek door de verstelbare luchttoevoer. Het is niet dat je nu meteen low and slow kunt roken met deze barbecue maar bij het opstarten is het wel heel handig dat je voor meer zuurstof kunt zorgen om de boel op gang te brengen.

Het andere voordeel is dat de as via de luchttoevoer in de aslade valt en zo makkelijk afgevoerd kan worden. Dat is wel anders dan met andere vuurschaal barbecues waar je aan de gang moet met schepjes of speciale as stofzuigers.

Klik hier voor de uitgebreide review inclusief het recept Koreaanse tortilla’s

Bron: BBQ Helden

Meer informatie

Zou je graag meer willen weten over de corten stalen barbecues of de Table 600? Of heb je een vraag over het productieproces, de materialen of het onderhoud? Lees dan de veelgestelde vragen of neem contact met ons op. Wij beantwoorden met veel enthousiasme al je vragen.