Koreaanse tortilla met gember aiolie op de Welded vuurschaal
De bereiding
- Verwijder harde stukken vet en zilvervlies van het oppervlak van de skirtsteak. Snij de hele skirtsteak in delen van ongeveer 20 cm lang en doe ze in een ziplockzak.
- Snij alle ingrediënten voor de marinade fijn of doe ze in een keukenmachine. Schenk de marinade in de zak bij het vlees en sluit de zak. Laat dit minstens 3 uur marineren in de koelkast.
- Maak ondertussen en Koreaanse zuurkool door alles te mengen in een ruime schaal. Breng op smaak met wat zout en laat dit zeker 2 uur staan zodat alle smaken goed kunnen mixen en de kool wat zachter wordt door het zout.
- Meng ook de ingrediënten voor de aïoli en zet dit in de koelkast tot je het nodig hebt.
- Zorg voor een hete grillplaat en grill daar om en om de skirtsteak tot er een mooie korst gevormd is. De gewenste kerntemperatuur is ergens rond de 55ºC.
- Warm wat tortilla’s op en snij de skirtsteak in dunne repen. Zet alles op tafel en laat iedereen zijn eigen tortilla’s bouwen.
Bron: BBQ Helden
Ingrediënten
- Skirtsteak
- 10 kleine tortilla’s
Voor de marinade
- 3 stronken lente ui klein gesneden
- 1 witte ui fijngesneden
- 1 duim verse gember
- 1 Zure appel
- 3 el ketjap manis
- 2 el rijstwijn azijn
- 2 tl Chili olie
Voor de Koreaanse zuurkool
- 100 gram witte kool dun gesneden
- 100 gram geraspte wortel
- 2 tl Vissaus
- Chilivlokken
- 1 Zure appel
- 2 tl Rijstwijn azijn
- 1 el Honing
- Zout naar smaak
Voor de gember aiolie
- 100 ml Japanse mayonaise
- 1/2 tl Chili olie
- 1 duim geraspte verse gember
- 2 teen knoflook geraspt