Koreaanse tortilla met gember aiolie op de Welded vuurschaal

De bereiding

  1. Verwijder harde stukken vet en zilvervlies van het oppervlak van de skirtsteak. Snij de hele skirtsteak in delen van ongeveer 20 cm lang en doe ze in een ziplockzak.
  2. Snij alle ingrediënten voor de marinade fijn of doe ze in een keukenmachine. Schenk de marinade in de zak bij het vlees en sluit de zak. Laat dit minstens 3 uur marineren in de koelkast.
  3. Maak ondertussen en Koreaanse zuurkool door alles te mengen in een ruime schaal. Breng op smaak met wat zout en laat dit zeker 2 uur staan zodat alle smaken goed kunnen mixen en de kool wat zachter wordt door het zout.
  4. Meng ook de ingrediënten voor de aïoli en zet dit in de koelkast tot je het nodig hebt.
  5. Zorg voor een hete grillplaat en grill daar om en om de skirtsteak tot er een mooie korst gevormd is. De gewenste kerntemperatuur is ergens rond de 55ºC.
  6. Warm wat tortilla’s op en snij de skirtsteak in dunne repen. Zet alles op tafel en laat iedereen zijn eigen tortilla’s bouwen.

Bron: BBQ Helden

Ingrediënten

Voor de marinade

  • 3 stronken lente ui klein gesneden
  • 1 witte ui fijngesneden
  • 1 duim verse gember
  • 1 Zure appel
  • 3 el ketjap manis
  • 2 el rijstwijn azijn
  • 2 tl Chili olie

Voor de Koreaanse zuurkool

  • 100 gram witte kool dun gesneden
  • 100 gram geraspte wortel
  • 2 tl Vissaus
  • Chilivlokken
  • 1 Zure appel
  • 2 tl Rijstwijn azijn
  • 1 el Honing
  • Zout naar smaak

Voor de gember aiolie

  • 100 ml Japanse mayonaise
  • 1/2 tl Chili olie
  • 1 duim geraspte verse gember
  • 2 teen knoflook geraspt