Carolina pork burger

De bereiding

  1. Bak de plakken ontbijtspek goudbruin en laat ze afkoelen
  2. Als de plakken koud zijn dan hak je ze klein met een flink mes
  3. Meng het gehakt voorzichtig met de ui en spek
  4. Verdeel het gehakt in 4 delen en maak er bollen van. Druk de ballen voorzichtig tot burgers die rondom 1 centimeter groter zijn dan de broodjes
  5. Leg de burgers nu een half uur in de koelkast om wat op te stijven. Zo valt de burger niet uit elkaar op de barbecue.
  6. Meng nu de witte kool met de appelazijn en de mayonaise.
  7. Gooi alle ingrediënten voor de saus bij elkaar en roer goed door.
  8. Bereid een barbecue voor met 2 zones met een keteltemperatuur van ongeveer 200°C.
  9. Snijd de broodjes door midden en gril beide zijden eventjes boven de hitte.
  10. Haal de burgers uit de koelkast en bestrooi ze aan beide zijden met wat grof zout en versgemalen zwarte peper.
  11. Leg ze aan de koele kant op de barbecue en sluit het deksel.
  12. Na 20 minuten, of een kerntemperatuur van ongeveer 60°C, gril je de burgers om en om aan de hete kant tot ze mooi bruin zijn en een kerntemperatuur hebben van 70°C
  13. Beleg de broodjes met de burger, coleslaw en een flinke klodder saus

Bron: BBQ helden

Ingrediënten

Burger

  • 500 gram varkensgehakt
  • 75 gram ontbijtspek (ongeveer 10 plakjes)
  • 1 kleine gele ui, gesnipperd
  • peper en zout

Coleslaw

  • 150 gram verse witte kool (fijngesneden)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • ½ eetlepel appelazijn
  • zout en peper naar smaak

Mosterd bbq saus (of gekochte mosterd bbq saus)

  • 50 ml appelazijn
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels hete saus (Tabasco bijvoorbeeld)
  • zout en peper naar smaak