Carolina pork burger
De bereiding
- Bak de plakken ontbijtspek goudbruin en laat ze afkoelen
- Als de plakken koud zijn dan hak je ze klein met een flink mes
- Meng het gehakt voorzichtig met de ui en spek
- Verdeel het gehakt in 4 delen en maak er bollen van. Druk de ballen voorzichtig tot burgers die rondom 1 centimeter groter zijn dan de broodjes
- Leg de burgers nu een half uur in de koelkast om wat op te stijven. Zo valt de burger niet uit elkaar op de barbecue.
- Meng nu de witte kool met de appelazijn en de mayonaise.
- Gooi alle ingrediënten voor de saus bij elkaar en roer goed door.
- Bereid een barbecue voor met 2 zones met een keteltemperatuur van ongeveer 200°C.
- Snijd de broodjes door midden en gril beide zijden eventjes boven de hitte.
- Haal de burgers uit de koelkast en bestrooi ze aan beide zijden met wat grof zout en versgemalen zwarte peper.
- Leg ze aan de koele kant op de barbecue en sluit het deksel.
- Na 20 minuten, of een kerntemperatuur van ongeveer 60°C, gril je de burgers om en om aan de hete kant tot ze mooi bruin zijn en een kerntemperatuur hebben van 70°C
- Beleg de broodjes met de burger, coleslaw en een flinke klodder saus
Bron: BBQ helden
Ingrediënten
Burger
- 500 gram varkensgehakt
- 75 gram ontbijtspek (ongeveer 10 plakjes)
- 1 kleine gele ui, gesnipperd
- peper en zout
Coleslaw
- 150 gram verse witte kool (fijngesneden)
- 2 eetlepels mayonaise
- ½ eetlepel appelazijn
- zout en peper naar smaak
Mosterd bbq saus (of gekochte mosterd bbq saus)
- 50 ml appelazijn
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels ketchup
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels hete saus (Tabasco bijvoorbeeld)
- zout en peper naar smaak