BBQ onderhouden, hoe doe je dat bij een WELDED?

BBQ onderhouden en schoonmaken. Dat is bij veel barbecues veel werk. Een groot voordeel van de WELDED vuurschaal barbecue? Het onderhoud! De barbecue is gemaakt van cortenstaal en is daardoor tegen alle weersomstandigheden opgewassen. Je kunt de corten stalen BBQ het gehele jaar door buiten laten staan, zonder dat deze hier onder lijdt. Sterker nog, het zorgt ervoor dat het staal verkleurd en de stoere, verroeste uitstraling krijgt. Alle barbecues zijn standaard uitgerust met een afdekplaat en een aslade. Daardoor is schoonmaken en onderhouden heel gemakkelijk en gaat dat super snel.

Cortenstaal is een sterk materiaal dat niet doorroest. De BBQ is om deze reden hartstikke sterk en duurzaam. Na het gebruik van de barbecue plaats je de bijbehorende afdekplaat op de vuurschaal en klaar ben je. Gemakkelijker dan dit kan het bbq onderhouden bijna niet.

BBQ Onderhouden, het schoonmaken van de Welded

Barbecue schoonmaken na gebruik is best leuk eigenlijk. Schraap als de grillplaat nog warm is met een plamuurmes of spatel de achtergebleven etensresten eraf en schuif het vuil in de vuurschaal. Hierna breng je een nieuwe laag olie op de grillplaat aan. Zo is de grillplaat beschermd tegen eventueel roesten en klaar voor het volgende gebruik. Dit is de manier van bbq onderhouden bij een Welded grillring BBQ.

Het as valt bij deze BBQ door het stookrooster in de uitneembare aslade. Deze is eenvoudig te verwijderen en legen, zonder dat je hierbij vies wordt. Let er wel op dat de as helemaal is afgekoeld voordat je deze weggooit.

Het legen van de aslade werkt als volgt: beweeg de luchtklep van de barbecue een paar keer op en neer, doe deze daarna dicht en trek de aslade eruit. Kiep de lade leeg, plaats deze terug en de klus is geklaard. Een hele gemakkelijke en snelle handeling waarbij je bovendien niet vies wordt.

bbq onderhouden

Behoud van je BBQ door standaard afdekplaat

Iedere WELDED corten stalen BBQ wordt standaard geleverd met een afdekplaat. Deze plaats je na het gebruik van de barbecue boven op de vuurschaal. Op deze manier kan regen niet direct op de bakplaat terechtkomen. Mocht er toch vocht bij de bakplaat komen, dan kan er enige roestvorming optreden. Dit kan echter gemakkelijk met een borstel, plamuurmes of schuurpapier worden verwijderd. Wanneer je de BBQ meerdere keren hebt gebruikt, wordt de olie er ingebrand. Dit zorgt ook voor een beschermlaag tegen roest. Onderhoud welded, daar is goed over nagedacht.

TIP: breng na het gebruiken van de BBQ, – wanneer deze afgekoeld is – een laagje olie op de bakplaat aan en leg hierna de afdekplaat erop. Het onderhoud van deze corten stalen BBQ is minimaal waardoor je keer op keer zorgeloos van je barbecue geniet. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren, dan is er geen man overboord. De BBQ is volledig handgemaakt en ieder onderdeel is vervangbaar.

Meer informatie over onderhoud WELDED stalen BBQ

Wil je meer weten over de stalen BBQ of over het bbq onderhouden bij Welded bbq’s? Lees dan de veelgestelde vragen of neem – geheel vrijblijvend – contact met ons op. Wij vertellen je er graag meer over.