Onderhoud stalen BBQ

Een groot voordeel van de WELDED vuurschaal barbecue? Het onderhoud! De barbecue is gemaakt van cortenstaal en is daardoor tegen alle weersomstandigheden opgewassen. Je kunt de corten stalen BBQ het gehele jaar door buiten laten staan, zonder dat deze hier onder lijdt. Sterker nog, het zorgt ervoor dat het staal verkleurd en de stoere, verroeste uitstraling krijgt.

Cortenstaal is een sterk materiaal dat niet doorroest. De BBQ is om deze reden hartstikke sterk en duurzaam. Na het gebruik van de barbecue plaats je de bijbehorende afdekplaat op de vuurschaal en klaar ben je. Gemakkelijker wordt het niet.

WELDED BBQ schoonmaken

Schraap als de bakplaat nog warm is met een plamuurmes of spatel de achtergebleven etensresten eraf en schuif het vuil in de vuurschaal. Hierna breng je een nieuwe laag olie op de bakplaat aan. Zo is de plaat beschermd tegen eventueel roesten en klaar voor het volgende gebruik.

Het as valt bij deze BBQ door het stookrooster in de uitneembare aslade. Deze is eenvoudig te verwijderen en legen, zonder dat je hierbij vies wordt. Let er wel op dat de as helemaal is afgekoeld voordat je deze weggooit.

Het legen van de aslade werkt als volgt: beweeg de luchtklep een paar keer op en neer, doe deze daarna dicht en trek de aslade eruit. Kiep de lade leeg, plaats deze terug en de klus is geklaard. Een hele gemakkelijke en snelle handeling waarbij je bovendien niet vies wordt.

De afdekplaat

Iedere WELDED corten stalen BBQ wordt standaard geleverd met een afdekplaat. Deze plaats je na het gebruik van de barbecue boven op de vuurschaal. Op deze manier kan regen niet direct op de bakplaat terechtkomen. Mocht er toch vocht bij de bakplaat komen, dan kan er enige roestvorming optreden. Dit kan echter gemakkelijk met een borstel, plamuurmes of schuurpapier worden verwijderd. Wanneer je de BBQ meerdere keren hebt gebruikt, wordt de olie er ingebrand. Dit zorgt ook voor een beschermlaag tegen roest.

TIP: breng na het gebruiken van de BBQ, – wanneer deze afgekoeld is – een laagje olie op de bakplaat aan en leg hierna de afdekplaat erop. Het onderhoud van deze corten stalen BBQ is minimaal waardoor je keer op keer zorgeloos van je barbecue geniet. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren, dan is er geen man overboord. De BBQ is volledig handgemaakt en ieder onderdeel is vervangbaar.

Meer informatie onderhoud stalen BBQ

Wil je meer weten over de stalen BBQ of het onderhoud? Lees dan de veelgestelde vragen of neem – geheel vrijblijvend – contact met ons op. Wij vertellen je er graag meer over.