Asador, BBQ op de Argentijnse manier

Uitbreiding op de asado manier van je bestaande WELDED bbq voor nog meer kookvariaties.

Ontworpen voor de optimale vuur beleving tijdens het BBQ-en en bereidingen met indirect verwarmen. Gewoon aan de meegeleverde vleeshaken in de ASADOR ophangen of ophangen aan de standaard meegeleverde kettingen.

Geïnspireerd door de Argentijnse barbecue cultuur is het WELDED gelukt om een heel veelzijdig en goed doordacht systeem te ontwikkelen waarmee Asado stijl barbecueën mogelijk is. De basis hiervoor is de ASADOR die uiteraard op elke WELDED BBQ past. De ASADOR kan worden uitbreid met een groot aantal verschillende opties voor afwisselende kooktechnieken.

De ASADOR en haar accessoires zijn oneindig te combineren en te gebruik in zowel met als zonder dat de bakplaat in de WELDED is geplaatst.

Afhankelijk van wat en op welke manier jij wil bereiden maak je vooraf de keuze om de stalen grillring wel of niet uit de WELDED BBQ te halen, het is namelijk beide mogelijk.

Geniet samen met je gezelschap van het spektakel van het vuur bij de Asado bereidingen en van de heerlijke ‘indirect’ bereide gerechten. Hiermee maak je van de WELDED BBQ een uniek en veelzijdig kooktoestel waarmee je beslist overal de show steelt.

Het ontstaan van de ASADOR

Omdat ik de WELDED BBQ’s wilde uitbreiden met nog meer mogelijkheden ben ik gaan kijken naar BBQ manieren in andere landen. Wat mij direct aansprak was ASADO Een manier die veel in Argentinië wordt gebruikt. Het indirect grillen van vlees gebruikmakend van houtvuur.

ASADO bestaat al lang maar is in Nederland en België nog niet zo algemeen bekend of gebruikt. Natuurlijk komt dat ook omdat het nogal een gedoe kan zijn en omdat het een boel viezigheid kan geven. Daar heb ik natuurlijk mijn oplossingen voor. Hoe? Dat lees je verderop in dit verhaal.

Met ASADO als inspiratie en de WELDED BBQ’s als beginpunt ben ik van start gegaan. Het  bedenken, ontwerpen, maken en testen van een mooi, kwalitatief hoogwaardig en functioneel systeem. Dus niet alleen een show element maar een daadwerkelijke toevoeging om op geheel andere manieren te kunnen BBQ-en op de plancha of grill-ring  bbq.

Laten testen en beoordelen

Omdat ik zeker wilde weten dat de dingen die ik had bedacht en heb gemaakt ook daadwerkelijk goed waren heb ik de prototypes al vanaf het begin laten testen en beoordelen door BBQ Brommer, Rinus Poot, een ervaren BBQ-er en ‘vuur fanaat’.

Aanpassingen

De op- en aanmerkingen van Rinus werden dan met hem besproken en door mij uitgewerkt en doorgevoerd in een aangepast prototype en daarna uiteraard weer getest door Rinus. Dit testen en aanpassen is daar waar nodig herhaald totdat de oplossing echt goed was. Pas daarna is het product in het assortiment opgenomen. Dit heb ik zo gedaan omdat ik een top product wilde aanbieden waarmee je barbecue ervaring op een nog hoger niveau komt.

Voordeel van de WELDED BBQ’s als basis

Doordat ik de WELDED bbq’s als basis gebruik heeft dat als grote voordeel dat de zaken als een aslade voor de eenvoudige verwijderen van as en een uitstekende luchttoevoer onder in de vuurschaal die ook traploos regelbaar is een boel gedoe voorkomen. Doordat bakplaat bij de WELDED bbq’s op unieke wijze in de vuurschaal hangt hebben we de mogelijkheid om de ASADOR direct aan de vuurschaal te bevestigen. Dit heeft als grote voordeel dat je de ASADOR zowel met als zonder de bakplaat in de bbq kan gebruiken. Verder geeft dit de mogelijkheid om het geheel goed en veilig af te steunen op de bovenrand van de zuil. Het kantelen van de vuurschaal wordt daarmee voorkomen.

De ASADOR is zo ontworpen dat je er zonder gereedschap te gebruiken gemakkelijk accessoires aan kunt bevestigen. De ASADOR is de basis die je met verschillende tal van accessoires kan uitbreiden als je daar behoefte aan hebt.

ASADOR is de WELDED oplossing waarmee ASADO grillen geen gedoe meer is en geen viezigheid geeft.

  • Ambachtelijk gemaakt

  • Duurzaam: gemaakt van corten staal en RVS

  • Met en zonder bakplaat te gebruiken

  • Past op elke WELDED BBQ

  • Veel accessoires

  • Maakt indirect koken mogelijk

asador 800

Asador 800

€ 599,00

asador 1000

Asador 1000

€ 649,00

split voor bij asador

Split

€ 44,95

firebox met hout

FireBox

€ 129,95

swing

Swing

€ 127,50

skewer holder

Skewer Holder

€ 55,95

churrasco skewers

Churrasco Skewer 800

€ 125,00

churrasco skewers

Churrasco Skewer 1000

€ 130,00

asado adjustable support front

Asado Adjustable Support

€ 129,95

asado rack

Asado Rack

€ 169,00

asado cross

Asado Cross

€ 131,50

Asador een lust voor het oog

Met de asado accessoires heeft je WELDED barbecue nog meer mogelijkheden en uitstraling.

Het zijn oerdegelijke accessoires die allemaal door WELDED zelf worden gemaakt. Da gebruikte materialen zijn Cortenstaal 4mm dik en 4 mm dik RVS 304.

Uiteraard weer zo ontworpen dat het weerbestendig is en gewoon buiten kan blijven staan.

Meer vuur meer beleving en het maakt je WELDED barbecue hiermee ook geschikt voor slow cooking.