Maak van je WELDED BBQ een echte ASADO barbecue

Je kunt alle Welded BBQ’s gemakkelijk uitbreiden voor asado grillen. Bij asado grillen maak je een houtvuur, vervolgens zorg je dat je het vuur onder controle hebt en door tijd, afstand en hitte van het vuur bereid je de lekkerste gerechten. De ASADOR van WELDED is een toevoeging aan je WELDED grillring BBQ waarmee je alle hulpmiddelen in huis om asado bereidingen tot een succes te maken. Asado bereidingen is next level BBQ en is eigenlijk weer helemaal terug naar de basis. Puur houtvuur en daarmee je gerechten bereiden. Geen digitale hulpmiddelen en timers maar echt bbq zoals het bedoeld is. De optimale beleving. Wil jij een Asado barbecue kopen, dan ben je bij WELDED aan het juiste adres. Met de asador en de verschillende bbq accessoires je kunt direct grillen, indirect garen, langzaam en snel bereiden. Het ziet er ongelofelijk spectaculair uit en het is heel leuk om te doen.

Tover je WELDED BBQ in een handomdraai om naar een echte asado barbecue met onze ASADOR.

Bijna alles is mogelijk op deze manier. Ga jij jouw WELDED barbeque met de uitbreiden met de ASADOR voor grillen de Argentijnse asado barbecue manier, dan creëer je een vuurschaal bbq met nagenoeg onbeperkte mogelijkheden en geschikt voor heel veel kookvariaties.

De asado barbecue schoonmaken, het vuur starten, zorgen voor de specerijen op het vlees, zorgen voor het vuur, zorgen voor het koken, genieten van het kookproces, genieten van wat stukken vlees, serveren en uiteindelijk eten. Dit alles wordt in Argentinië verzorgd door de  “Asador”.

Wij hebben onze basis set voor het asado koken hiernaar vernoemd. De WELDED ASADOR.

Ontworpen voor de optimale vuur beleving tijdens het BBQ-en en bereidingen met indirect verwarmen. Puur vuur en eten, alles altijd in beeld en niks onder een deksel. Gewoon aan de meegeleverde vleeshaken in de ASADOR ophangen of ophangen aan de standaard meegeleverde kettingen. Veel gerechten die je eerder op de kamado moest bereiden kunnen nu in de asador bereid worden. Veel meer beleving en plezier. Weg van alle digitale snufjes en gereedschappen. De Welded Asador is Next Level BBQ voor iedereen.

De Argentijnse barbecue cultuur heeft ons geïnspireerd. WELDED heeft hiervoor een veelzijdig en heel goed doordacht systeem weten te ontwikkelen waarmee Asado barbecueën grillen zonder veel extra rompslomp mogelijk is. De basis hiervoor, de ASADOR, past uiteraard op elke WELDED plancha bbq. Ook als je deze al jaren hebt, kun je de asador daar gewoon op plaatsen. Voor de ASADOR zijn een behoorlijk aantal verschillende accessoires ontwikkeld en gemaakt zodat je  afwisselende kooktechnieken kunt gebruiken. Je kunt je BBQ systeem helemaal naar eigen wens uitbreiden.

De BBQ accessoires die je al hebt, van welk merk dan ook, passen vaak goed in de ASADOR. Denk bijvoorbeeld aan de Dutch Oven en spiesen.

Het bereiden van vlees in zijn puurste minimalistische vorm met slechts een houtvuur, voldoende luchttoevoer en de ingrediënten voor het gewenste gerecht. Voor de rest is het genieten van het bereiden. De echte grillmaster kan hiermee laten zien wat ie in huis heeft. Het is een echte sociale gebeurtenis, ook voor je gasten, die zullen er diep van onder de indruk zijn. Dat is wat Asado is.

Jij staat op het punt om dat zelf te gaan beleven. Twijfel je nog, volg dan een keer een Asado barbecue workshop. In samenwerking met BigBoys Grillmasters hebben ze hiervoor de mogelijkheden. Informeer bij ons of bij BigBoys Grillmasters

Oneindig combineren met de ASADOR en de accessoires. Je kunt deze gebruiken met maar ook zonder dat de bakplaat in de WELDED is geplaatst.

Je maakt vooraf de keuze om de stalen grillring wel of niet uit de WELDED BBQ te halen, afhankelijk van wat en op welke manier jij wil bereiden, het is namelijk beide mogelijk.

Genieten met je vrienden of familie van het vuur spektakel, de heerlijke geuren bij de Asado bereidingen en van de heerlijke ‘indirect’ bereide gerechten. Next Level BBQ, hiermee maak je van de WELDED BBQ een uniek en veelzijdig kooktoestel waarmee je beslist overal de show steelt. Een echte asado barbecue.

lees meer over lees hier meer over Asado (Wikipedia) (Engelstalig)

ASADOR de asado barbecue hoe is die ontstaan?

Ik wilde de WELDED BBQ’s uitbreiden zodat je nog meer bereidingsmogelijkheden krijgt. Hiervoor ben ik gaan kijken naar BBQ stijlen uit andere landen. Asado barbecue sprak mij direct aan. De Argentijnse manier van bbq. Het indirect grillen van vlees gebruikmakend van open houtvuur.

ASADO barbecue bestaat al lang maar is in Nederland en België nog niet zo algemeen bekend of gebruikt. Natuurlijk komt dat ook omdat het zonder de juiste hulpmiddelen nogal een gedoe kan zijn en omdat het een boel viezigheid kan geven. Daar heb ik natuurlijk mijn oplossingen voor. Hoe? Dat lees je verderop in dit verhaal.

Met ASADO barbecue als inspiratie en de WELDED BBQ’s als beginpunt ben ik van start gegaan. Het  bedenken, ontwerpen, maken en testen van een mooi, kwalitatief hoogwaardig en functioneel systeem. Dus niet alleen een show element maar een daadwerkelijke toevoeging om op geheel andere manieren te kunnen BBQ-en op de plancha of grill-ring  bbq.

Steeds opnieuw proberen en aanpassen

Omdat ik zeker wilde weten dat de dingen die ik had bedacht en heb gemaakt ook daadwerkelijk goed waren heb ik de prototypes van de asado barbecue al vanaf het begin laten testen en beoordelen door BBQ Brommer, Rinus Poot, een ervaren BBQ-er en ‘vuur fanaat’.

ASADO MET ASADOR VAN WELDED

Aanpassingen en verbeteren

De op- en aanmerkingen van Rinus werden dan met hem besproken en door mij uitgewerkt en doorgevoerd in een aangepast prototype van de ASADOR en daarna uiteraard weer getest door Rinus. Dit testen en aanpassen is daar waar nodig herhaald totdat de oplossing echt goed was. Pas daarna is het product in het assortiment opgenomen. Dit heb ik zo gedaan omdat ik een top product wilde aanbieden waarmee je barbecue ervaring op een nog hoger niveau komt. Next Level BBQ voor iedereen. Een echte asado barbecue van hoogwaardige kwaliteit.

De WELDED BBQ’s als basis heeft grote voordelen.

De WELDED bbq’s als basis geeft grote voordelen in het gebruik. Door de aslade kan as eenvoudige verwijderd worden, ook tijdens de BBQ sessie, de uitstekende luchttoevoer onder in de vuurschaal die ook traploos regelbaar zorgs voor een goede verbranding. Doordat bakplaat bij de WELDED bbq’s op unieke wijze in de vuurschaal hangt hebben we de mogelijkheid om de ASADOR direct aan de vuurschaal te bevestigen. Dit heeft als grote voordeel dat je de ASADOR zowel met als zonder de bakplaat in de bbq kan gebruiken. Verder geeft dit de mogelijkheid om het geheel goed en veilig af te steunen op de bovenrand van de zuil. Het kantelen van de vuurschaal wordt daarmee voorkomen. op deze manier hebben we een veilige, indrukwekkende en praktische asado bbq weten te maken.

De ASADOR is zo ontworpen dat je er zonder gereedschap te gebruiken gemakkelijk accessoires in kan bevestigen. De ASADOR is de basis die je met tal van accessoires kan uitbreiden als je daar behoefte aan hebt.

ASADOR is de WELDED oplossing waarmee ASADO bbq geen gedoe meer is en geen viezigheid geeft.

  • Ambachtelijk gemaakt in Nederland

  • Duurzaam: gemaakt van corten staal en RVS

  • Met en zonder bakplaat te gebruiken

  • Past op elke WELDED vuurschaal BBQ

  • Praktische accessoires

  • Maakt indirect koken mogelijk

asador 800

Asador 800

€ 599,00

asador 1000

Asador 1000

€ 649,00

split voor bij asador

Split

€ 47,50

firebox met hout

FireBox

€ 129,95

swing

Swing

€ 127,50

skewer holder

Skewer Holder

€ 55,95

churrasco skewers 1000

Churrasco Skewer 800

€ 125,00

churrasco skewers 1000

Churrasco Skewer 1000

€ 130,00

asado adjustable support front

Asado Adjustable Support

€ 129,95

asado rack

Asado Rack

€ 174,50

asado cross

Asado Cross

€ 139,95

BBQ accessoires opbergsysteem, Toolstation van Welded

Toolstation

€ 499,00

Asador de asado barbecue is een lust voor het oog

Met de asado bbq accessoires heeft je WELDED barbecue nog meer mogelijkheden en uitstraling.

Het zijn oerdegelijke accessoires die allemaal door WELDED zelf worden gemaakt. Da gebruikte materialen zijn Cortenstaal 4mm dik en 4 mm dik RVS 304.

Uiteraard weer zo ontworpen dat het weerbestendig is en gewoon buiten kan blijven staan.

Meer vuur meer beleving en het maakt je WELDED barbecue hiermee ook geschikt voor slow cooking.